Før sæsonstart 2006.

 

16-03-2006.                                                                                                        

Frank,Tina,Geisha Will og Just For Will i sandgruben.

Frank Mikkelsen er godt rustet til den nye sæson

 

Af  Willy Mogensen

 

Bornholms Travbanes første træner Frank Mikkelsen startede som selvstændig i 1992, og har siden siddet solidt på tronen, da han er rendt med championatstitlen i alle årene. Selv om der nu er tre trænere med nytilkomne John Gommans, så bliver det nok svært at fravriste den dygtige træner titlen sådan  lige med det samme. I de næste par år vil det nok, som tilfældet har været de sidste mange år, være banens førende amatør Stefan Lind-Holm, der er den der vil bide Frank Mikkelsen i hælene i kampen om hvem der vinder flest sejre på den bornholmske bane.

 

Travdynastiet fra Klinteby

Det var bestemt ikke uventet at det netop var Frank Mikkelsen der blev banens første træner, eftersom han har ”afstamningen” i orden, da han er født og opvokset på Klintebygård på Nexø kanten, hvor faderen Niels Mikkelsen startede med at køre travheste helt tilbage til 60`erne, og var den førende gennem mange år. Siden overtog sønnerne Frank og John Mikkelsen rollerne som de toneangivende på den bornholmske oval, ligesom Klinteby-afkommene (hestene) satte deres præg på løbene, både på Bornholm og i det øvrige land. Hvem husker ikke, for bare at nævne et par, Benito Klinteby og Chico Klinteby.

Frank Mikkelsen har sit domicil i Ibsker tæt på Ibs Kirke, hvor han har plads til 32 heste fordelt på tre stalde. Han er gift med Tina Thomsen og parret har 3 børn Therese, Simone og Jonas, der som faderen er flasket op med sporten, og alle er med i arbejdet hjemme på gården. Både Therese, Simone og Jonas deltager desuden i ponytravløbene med stor iver, og næsten selvfølgeligt med succes. Således blev Simone champion med flest sejre i 2006, og Therese vandt mesterskabet som substitut for Jonas da han var på fodboldrejse.  Ud over Tina og børnene, så hjælper Franks far Niels Mikkelsen også til i det daglige med at træne heste, så meget som helbredet tillader. Niels Mikkelsen, der bor kun et stenkast derfra, var i øvrigt under ”kniven” den dag vi besøgte familien Mikkelsen, eftersom han skulle have en ny hofte..

- Ja, han er sej den gamle, og der går nok ikke lang tid før han atter sidder i træningsvognen bag en hest, fortalte Frank Mikkelsen med et lunefuldt smil.

Frank Mikkelsen er den travkusk på Bornholm, der har vundet flest sejre, og det er lang tid siden han rundede de første tusinde. Som træner har det år han har vundet flest på et år været 1996, hvor han vandt hele 59 sejre på Bornholms Travbane. Sidste år blev det til 37 sejre, men det med væsentligt færre løbsdage

 

Tror meget på Kom Casa Mia

Selv om 37 sejre er et godt resultat, så tror Frank Mikkelsen på at han kan gøre det endnu bedre i år.

- Jeg er rigtig godt rustet med et hestemateriale der bugner af rutine og talent. De ældre skal nok vinde løb på Bornholm. Jeg tror en del på Holm Blixten, der er i fortsat udvikling og tror han kan ”vokse” ind blandt de bedste. Jason Unikum virker også fin, og med ham satser vi selvfølgelig på at vinde 5-årsmesterskabet. Jeg har rigtig mange talentfulde ungheste i stalden.. Kom Casa Mia viste sidste år at det er en utrolig fartfuld hest. Men den var ikke helt klar, så vi skulle nok have ventet med at starte den. Men – så tager vi bare revanche i år, betonede træneren.

Træningsfaciliteterne er også i orden. En rundbane på 800 meter, en sandgrube, en lige-ud bane på 600 meter i forbindelse med en rundstrækning på 2000 meter. Yderligere ligger gården ikke langt fra Dueodde Strand, hvor træningsmulighederne er gode i vinterhalvåret

-Hidtil har vi faktisk udelukkende benyttet sandgruben  i år, det er sjældent vi har dem for vogn før 14 dage før sæsonstart. Vejret har jo bestemt heller ikke været til det. De eneste vi har brugt vores bane til er ved tilkørslen af unghestene, forklarer Frank Mikkelsen.

 

Storløbssejre

Frank Mikkelsen vandt 3 mesterskaber sidste år med Dubbi Frisco, hoppemester, Jason Unikum, 4-årsmester og Kito Semalu, 3-årsmester. Med det materiale han råder over i 2006, så skal det nok blive til et par i år.

Ud over de mange heste hjemme på gården, så har han følhopperne Tasja Hallegård, Bine Scotch og Charons Diavolo opstaldet hos sin far Niels Mikkelsen.

- Vi er klar til sæsonstart sidste week-end i marts, spørgsmålet er vel bare om banen også er det, kommenterer Frank Mikkelsen, og siger samtidig at han regner med at starte med en 6-7 stykker.         

 

Frank og Tina med Hilma K,Tilda K,Night Rider og Nice Dream                    

Trænerens kommentarer til nogle af sine mange heste

 

Af Willy Mogensen

 

Bobby Hallegård:  Træner fint. Er som han plejer, så må vi se hvor langt det rækker.

 

Goldie Will:  Fin hest. Træner ikke pt. Venter på varmere vejr

 

Holm Blixten: Håber på fortsat udvikling, således at han kan begå sig blandt de bedste.

 

Hugo Boss DK:  Håber også han fortsat kan udvikle sig. Fin Hest

 

Felicia K:   Opereret i 2005 for løst ganesegl. Træner fint

 

Jubilee Class:  Problemer med ryggen i 2005. Skal starte på Jægersro og Lunden

 

Jason Unikum: Går efter 5-årsmesterskab på Bornholm

 

Kom O`Mali:  Har haft pause siden vi fik ham hjem i efterårs. Satser på kvalifikation til derby.

 

Kom Casa Mia:  4 Års mesterskabet på Bornholm (ikke meldt i derby). Starter på Jægersro og Lunden.

 

Last Man Standing: Lille stærk type. Klar til prøveløb i maj.

 

Liff Unikum:  Hurtig type, lillesøster til Jason Unikum. Klar til prøveløb i maj.

 

De 2-års har trænet fint. De holder pause på grund af vejret. Klar til præmieløb i 2006.